Werkwijze

 

Wil jij een woning kopen? Voor velen is dit een leuk, maar ook een spannend proces. Want als je een woning wilt aanschaffen heb je doorgaans een hypotheek nodig. Het afsluiten van een hypotheek is een ingewikkeld proces dat veel tijd en aandacht vergt. De hypotheekvorm die het best bij je past is per situatie verschillend, zo hebben starters andere opties dan doorstromers. Het is belangrijk om je goed te laten informeren en adviseren, zodat je een goed overwogen keuze kan maken met zo min mogelijk risico’s.

Hierin kan ik je volledig ontzorgen. In een persoonlijk gesprek, onder het genot van een bakje koffie, breng ik zorgvuldig je wensen in kaart en stel ik de juiste vragen. Zodoende kan ik voor jou de best passende hypotheekvorm en -verstrekker selecteren. In dit proces kijk ik verder dan alleen de financiën, ook breng ik risico’s zoals arbeidsongeschiktheid, werkloosheid en overlijden in kaart. Tevens kijk ik of je de hypotheek kunt blijven betalen als je met pensioen gaat. Door zorgvuldig het complete plaatje in beeld te brengen kun jij met een gerust hard de woning van je dromen kopen.

Tijdens het vrijblijvende kennismakingsgesprek geef ik je inzicht in wat je van mij kunt verwachten en wat je kunt lenen.


 

Persoonlijk hypotheekadvies

Heb jij behoefte aan persoonlijk hypotheekadvies van een specialist? Met meer dan 25 jaar aan ervaring als hypotheekadviseur kan ik je voorzien van advies op maat. Benieuwd naar mijn werkwijze? Hieronder licht ik het proces stap voor stap toe.

 

Stap 1: Afspraak maken

Je kunt een afspraak maken voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek, dit gesprek kan zowel persoonlijk bij jou thuis of gemakkelijk online via een beveiligde webcamverbinding plaatsvinden. Het maken van een afspraak kan eenvoudig online. Ook kun je bellen, mailen of appen. Mijn contactgegevens vind je hier.

Je kunt je voorkeur qua dag en tijdstip aangeven en aan de hand daarvan maken we een afspraak voor een kennismakingsgesprek. 

Stap 2: Kennismaken en oriëntatie

Voordat we ter zake komen drinken we samen een kopje koffie om kennis te maken. Indien we een online afspraak hebben maken we een praatje om elkaar te leren kennen. Tijdens het vrijblijvende kennismakingsgesprek geef ik je inzicht in wat je van mij kunt verwachten en wat je kunt lenen.

Ik vraag naar je financiële situatie en je wensen. Wat kun en wil jij per maand betalen? Heb je een voorkeur voor stabiele of variabele lasten? In de meeste gevallen krijg je van mij tijdens dit gesprek al een indicatie van je maandlasten, zo weet je direct waar je aan toe bent.

Indien je na het gesprek met mij verder wil, dan zet ik helder op papier wat ik voor je ga doen en welke kosten daaraan verbonden zijn. Zodra ik van jou een akkoord heb ga ik voor je aan de slag. Het kennismakingsgesprek is dus altijd vrijblijvend.

 

Stap 3: Inventarisatie en analyse

Je ontvangt van mij een overzicht van de formulieren en documenten die ik nodig heb. Daarmee analyseer ik jouw financiële situatie en stel ik een persoonlijk klantprofiel op. Samen bespreken we jouw wensen en toekomstplannen. Ook stel ik vast welk hypotheekbedrag je nodig hebt om je nieuwe woning te financieren, inclusief kosten voor een eventuele verbouwing.

 

Stap 4: Advies

Aan de hand van je persoonlijke klantprofiel, wensen en voorkeuren creëer ik een op maat gemaakt advies. Ik zoek uit welke hypotheek het beste bij jouw situatie past en welke voorwaarden, rente en rentevaste periode het meest gunstig zijn. Ook reken ik bepaalde scenario’s door: kun je de hypotheek nog steeds betalen als jij of je partner werkloos of arbeidsongeschikt raakt, of als een van jullie overlijdt?

Samen nemen we het advies door en leg ik alles op een begrijpelijke manier aan je uit. Mogelijke vragen zal ik zo helder mogelijk beantwoorden, zodat jij een zo duidelijk mogelijk beeld hebt.

 

Stap 5: Offerte

Het persoonlijke advies zet ik om in een offerte, die je per e-mail van mij ontvangt. Mochten er aan de hand van de offerte nog onduidelijkheden of vragen zijn, dan maken we een afspraak en beantwoord ik al je vragen. Indien de offerte akkoord is, dan stuur je mij een getekend exemplaar retour. Ook help ik je bij het invullen van de benodigde formulieren.

 

Stap 6: Bemiddeling

Zodra de offerte akkoord is ga ik voor je aan de slag om je hypotheek en aanverwante verzekeringen aan te vragen. Ik houd je op de hoogte van de status van je dossier, zodat je weet waar je aan toe bent.

 

Stap 7: Nazorg

Heb jij nog vragen nadat je hypotheek is afgesloten? Geen zorgen, ook dan kun je bij mij terecht. Namens jou houd ik contact met de geldverstrekker of verzekeraar.

 

 

Afspraak maken

Wil jij graag een afspraak maken voor een vrijblijvend hypotheekgesprek? Het gesprek kan online of bij je thuis plaatsvinden.

Online advies

Indien jij graag online wilt afspreken, volg dan de onderstaande stappen.

 1. Plan een afspraak in

 2. Je logt in via de toegestuurde link op het afgesproken tijdstip.

 3. Ik bel je op het afgesproken tijdstip en geef je vervolgens toegang tot de virtuele spreekkamer.
   

Afspraak maken

Wat heb je nodig?

 • PC, laptop of tablet.
 • Goed werkende internetverbinding
 • Webcam.
 • Vaste of mobiele telefoonverbinding.

 

Voordelen van een online afspraak:

 • Snel en gemakkelijk.
 • Je hoeft de deur niet uit.
 • Tijdbesparend en efficiënt.
 • Je kunt je beeldscherm delen met mij.
 • Persoonlijke touch door contact via de webcam.

 

Bij je thuis

Heb je liever dat ik bij je thuis langs kom voor een persoonlijk advies? Dat kan natuurlijk ook. Je kunt mij bellen of een e-mail sturen waarin je je voorkeur voor een dag en tijdstip opgeeft. Ik neem dan snel contact met je op.
 

Voordelen van een fysieke afspraak:

 • Persoonlijker.
 • Geen afleiding.
 • De afspraak vindt bij jou thuis plaats.

 

Afspraak maken?

06 – 39 79 89 58
hypotheek@gerardjouwhypotheekadviseur.nl

Fok 25
8441 BL
Heerenveen

Afspraak maken