Duurzaam wonen

Wil jij jouw huis verduurzamen maar heb je hier niet de financiële middelen voor? Geen zorgen! Ik bied je de mogelijkheid om energiebesparende maatregelingen te financieren in de vorm van een verduurzamingshypotheek. Tevens zijn er ook diverse subsidies waarvan je gebruik kunt maken om jouw woning milieuvriendelijker te maken. Neem contact op om een afspraak te maken voor een vrijblijvend en persoonlijk gesprek. Onder het genot van een bakje koffie bespreken we samen je opties en help ik je bij het maken van de juiste keuze.

 

Waarom duurzaam wonen?

Het milieuvriendelijker maken van je woning heeft diverse voordelen. Als eerste is het goed voor je eigen gezondheid, door betere ventilatie en isolatie te creëren geniet je namelijk van gezondere leefomstandigheden. Daarnaast kun je jouw energierekening aanzienlijk verlagen, zelfs kleine aanpassingen aan je woning kunnen al voor een verschil zorgen. Wek je eigen energie op, bijvoorbeeld met behulp van zonnepanelen, en ga hier efficiënt mee om met behulp van goede isolatie. Je zult merken dat je maandelijkse energielasten een stuk lager uitvallen. Als kers op de taart zorgt een verduurzaming van je woning voor een verbeterd energielabel, een hogere woningwaarde en meer wooncomfort.

 

Bespaar kosten, zelfs met een kleine investering

Duurzaam wonen is niet enkel goed voor ons klimaat, maar zogezegd ook voor je eigen portemonnee. Veel mensen hebben het idee dat investeringen ten behoeve van de duurzaamheid van een woning om hele grote bedragen gaat, dit hoeft niet het geval te zijn. Ook met relatief lage investeringen kun je jouw woning milieuvriendelijker maken. Als gevolg hiervan bespaar je structureel energie en geld. Sommige energiebesparende maatregelen lijken op het eerste oog prijzig, maar hiervoor kun je soms subsidies aanvragen waardoor de investering toch meevalt.

 

Welke opties heb je?

Indien jij je woning wilt vergroenen heb je diverse opties. Hieronder heb ik er een aantal voor je op een rij gezet.

  • Het plaatsen van zonnepanelen of een zonnedakpan zorgt voor een besparing op je energierekening.
  • Het plaatsen van een zonneboiler zorgt voor een besparing op je gasrekening.
  • Het isoleren van je woning zorgt ervoor dat je huis in de winter warm en in de zomer koel blijft. Dit kun je realiseren door bijvoorbeeld dubbelglas te plaatsen.
  • Het vervangen van je oude CV-ketel voor een meer zuinige variant zorgt voor een verlaging van de gasrekening.

 

Dit is slechts een greep van de energiebesparende maatregelen die je kunt toepassen in je woning. Voor meer informatie over subsidies verwijs ik je graag door naar deze pagina. Wil je weten of je in aanmerking komt voor subsidies? Vul dan deze vragenlijst in.

 

Wat kan ik voor je betekenen?

Voor veel mensen is het een grote stap om te investeren in je woning. Je wilt wel zeker weten dat je een juiste beslissing maakt en hier later geen spijt van krijgt. Hier kan ik je volledig in ontlasten. In een persoonlijk en vrijblijvend gesprek, waarin we eerste een kop koffie drinken om kennis te maken, bespreken we samen de financiële mogelijkheden. Wat gebeurd er bijvoorbeeld als je je spaargeld inzet, of de overwaarde van je hypotheek benut? Tevens gaan we dieper in op je mogelijkheden qua subsidies en welke opties betreft verduurzaming het meest geschikt zijn voor jouw woning. Ik voorzie je van de juiste informatie en geef je advies op maat zodat jij een weloverwogen beslissing kunt maken.

Neem contact op